2012. december 9., vasárnap

Boldog Adventet...és akiknek segíthetünk...hajléktalan gyermekek óvodája





Örömteli, békés advent 2. vasárnapját kívánok Mindenkinek! Készülődést, hangolódást, fényesedést... Nálunk ilyen lett idén az Adventi koszorú, egy ideje a fehér iránti rajongásom járja át a környezetem, idén a koszorú sem úszta meg...

Miközben Nimród minden reggel örömmel vágtázik végig a nappalin az adventi naptárjához, csillogó szemmel nyitogatja  a csomagokat, a Lego és Playmobil katalógusokat lapozgatva újabb és újabb játékokat jelöl be a Jézuskának, vannak gyermekek ebben a városban, akik jó ha enni tudnak majd Karácsonykor... esetleg kicsit többet mint máskor. 2 hete a Dankó utcában jártunk Nimróddal az ovisoknál, akik ugyan nem hajléktalanok, de budapesti lakcímük nincs, önkéntes lakásfoglalók gyermekei, szükséglakásokban, autókban és hasonlóan megrázó körülmények között élnek. Abba nem mennék bele, hogy a méltatlan helyzet felelőseit keressem. A gyermek gyermek, akinek szüksége van élelemre, meleg és méretben megfelelő holmira, biztonságra, kiszámíthatóságra, törődésre, szeretetre épp úgy mint a saját gyermekemnek. Egy órát voltunk ott, a gyermekek meghatóan kedvesek és nyitottak voltak, mesét olvastunk, játszottunk, hozzánk bújtak, átöleltek, meséltek... Úgy hozta az életünk, hogy egy bizonyos összeget fel tudtunk ajánlani a számukra, amiből szabadidőruhákat, a fiúknak matchboxokat, a lányoknak kispónikat vettünk. Hogy nekik is hozzon valami jót az idei Karácsony. De ez az összeg sajnos csak egyetlen csepp a nélkülözésük tengerében.
Arra kérlek Benneteket, h nézzetek körül otthon ha vannak megunt de jó állapotban lévő játékok, könyvek, ruhák vagy megtehetitek, hogy valamilyen vásárolt élelmiszerrel vagy pénzzel hozzájáruljatok ahhoz, h ennek a 35 tündéri kisgyermeknek is könnyebb legyen idén Karácsonykor légyszi tegyétek meg! 

A Dankó utcában folyamatosan fogadják az adományokat, időpontot egyeztetni ezen a számon lehet:
 06-1-577-0512

Ha nincs időtök eljuttatni hozzájuk, de szívesen adnátok vmit, írjatok ide kommentben vagy a levendulaescsokolade@gmail.com-ra és egyeztetünk hogy tudom átvenni és beviszem én az oviba.

Áldott, békés Adventet!
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...